Întâmplări de la angajare

Just another WordPress.com weblog

Mall – țara tuturor comportamentelor

Ȋnainte să mă angajez unde lucrez ȋn prezent, am lucrat pentru o scurtă perioadă de timp ȋntr-un Mall, ca vȃnzătoare de țoale tinerilor cu bani…și tinerilor fără bani, dar care rabdă de foame pentru a-și cumpăra o haină pe care să scrie…un nume de firmă. Că na…haina-i dă omului statutul ȋn societate și, ca să ai statut, ȋți trebuie haină de Mall.

La locul de muncă…fiecare cu treaba lui. Am observat că majoritatea vȃnzătorilor au ca scop suprem să se simtă bine, să se bucure de muzică, de priveliștea țoalelor ȋnșirate ȋn fel și chip ȋn spațiul cu o ușoară tentă cosmico-mortuară și să le bage pe gȃt cumpărătorilor cȃt mai multe haine care le stau bine.

Fiind destul de frustrată de situație, am căutat și o parte bună ȋn meseria de vȃnzător de Mall…și am găsit-o. Aur curat! Cum de unii nu profită de asta? Ȋn fiecare zi ȋți intră ȋn magazin zeci de oameni diferiți; să nu profiți de ocazia asta și să-i observi? Hehe…și ȋncă ce oameni…

Am să dau cȃteva exemple de personaje care mi s-au părut cu totul deosebite 😀

Răzbunătorul blindat

Blindat…cu aur și diamante (sau ce plăsticărăi or mai fi alea). Ȋl recunoști după aerul sigur pe el (și sigur și pe ceilalți) cu care face primul pas ȋn magazin. Al doilea pas ȋl face cam șui, pentru că era cȃt pe ce s-o ia ȋnspre raionul de femei, atras de bombele coloristice și scȃnteile scoase de strasuri. E readus pe linia de tȃrȃre (că na, mai greu cu deplasarea, de la atȃta aur) de o vȃnzătoare amabilă cu un surȃs binevoitor ȋn spatele căruia se ascunde un rȃs isteric. Individul, evident nemulțumit, scȃrbit chiar de materialele dure ȋn culori ale pămȃntului de la blugii bărbătești, ȋndrăznește să ne ȋncȃnte cu coloana vocală: ”Caut ceva strălucitor.” Uneori, mai cară după el și o fătucă, extensie a personalității sale. Dușmanii…cred că deja au murit de ciudă.

Diva și telefonul

Unele tipe binevoiesc să intre ȋn magazine doar ca să vorbească la telefon. Cȃnd le vezi, ai senzația că sunt urmărite de o gloată de huligani ȋnarmați cu sape și ciomege și ele ȋncearcă, mititelele, să dea un telefon și să cheme trupele speciale, ascunzȃndu-și ȋn același timp chipul timorat sub o pereche de ochelari de soare cȃt jumătate de față. E clar că sunt urmărite! Intră ȋn magazin aproape alergȃnd, ținȃnd telefonul lipit strȃns de ureche. Sub nicio formă nu-ți permit să te apropii de ele. Ignoră orice intenție a ta de a intra ȋn vorbă cu ele, făcȃnd niște eschive meseriașe printre maldărele de țoale. După care…ies din magazin. Se pare că brigada a ajuns și le așteaptă la ieșire.

Fotomodelul deranjat

O frumusețe: ȋnaltă, slabă, cu părul ȋn general blond, lung, prins ȋn coadă și cu volum ȋn vȃrful capului, cu un temperament clar flegmatic; figura ei exprimă probleme cu stomacul – o profundă greață i se revarsă de pe chipul pictat pentru război (adică pentru agățat bărbați). E plină de grație – membrele arahnidice răsfoiesc lent, cu două falange, hainele fluturȃnde. Ȋn final, i se face și mai greață de la stomac și părăsește magazinul, probabil, pentru un punct sanitar…

Cocoana isterică și indecisă avȃnd ca atașament bărbatul resemnat

Pe asta am avut eu ghinionul să o nimeresc cel mai des. De obicei, ȋși tȃrăște bărbatul albit ȋnainte de vreme, introvertit ca adaptare la exploziile ei de personalitate, pentru a cumpăra o bluziță pentru fetița lor, care de multe ori se dovedește a avea posteriorul cam mare (o fi ăsta un efect al personalității mamei? Merită de studiat…), pentru că nicio afurisită de cămașă n-o ȋncape, după spusele ei. Oameni buni, ȋnțelegeți, sunt două mari greșeli pe care le fac persoanele cu surplus de kilograme: hainele strȃmte și hainele largi. Credeți-mă pe cuvȃnt, hainele strȃmte iau forma corpului și scot ȋn evidență șuncile (scuzați-mi exprimarea cam dură), iar hainele largi dau iluzia de volum și mai mare al corpului. Ideale sunt hainele cu un grad de lejeritate, pe bune. Să revenim. Cucoanele de acest tip, ȋntorc pe toate părțile tot felul de bluze, unele mai pun și vȃnzătoarele să le probeze, după care se uită acid la bărbatul-atașament care ȋntre timp s-a postat undeva, mai retras și-l ȋntreabă: ”Tu ce zici? Oare o să-i vină?” El: ”Da, dragă. E foarte frumoasă, sigur ȋi vine.” Ea – ȋntoarce bluza pe toate părțile, mormăie, după care: ”Nu, nu, nu…eu o cunosc. Sigur nu-i vine. Ea e mai lată ȋn șolduri, ȋi trebuie ceva mai larg. Tu ce zici?” El (ȋncepȃnd să devină iritat): ”Hai s-o luăm, e foarte frumoasă și sigur ȋi vine.” Ea: ”Nu, nu, nu…și dacă nu-i vine?” Imaginați-vă scena asta tot repetȃndu-se, cam 15-20 de minute și la sfȃrșit nici n-o cumpără. Și totul ȋnsoțit de gesturi teatrale și ton ridicat. Sfatul meu, ca de la om la om: cucoană, du-te la un psiholog, că de asta există psihologi, ca să aibă, săracii, o răbdare nesfȃrșit de mare și să ajute oamenii ca tine.

Consumatorul turbat

Nici n-ai timp să-l vezi. Intră ca o tornadă și dispare ca un portofel plin cu bani ȋn Gara de Nord.

Femeia-Dali

E incredibilă…Mi-e greu să definesc această categorie a frumosului/urȃtului, că nici nu știu cum să-i zic. Cȃnd și-a ȋntors față către mine, m-am pietrificat brusc. Pictura ȋncă umedă de pe fața ei ȋmi provoca ȋn minte tot felul de asocieri și iluzii vizuale, numai ideea de femeie nu. Am avut noroc că nu s-a apropiat de mine, că ȋn mod sigur rămȃneam traumatizată pe viață și-i mai puneam și pe prietenii mei la treabă să-mi aducă portocale cȃt timp sunt internată la nebuni.

Adolescenții virginei

Știți cum e: cȃnd e momentul, e momentul, trebuie să-l prinzi. Au venit niște tinerei de vreo 16 ani la mine și mi-au cerut prezervative, au ȋntrebat dacă se vȃnd ȋn magazin. Ȋmi erau atȃt de simpatici și păreau atȃt de neprihăniți, ȋncȃt mi s-a rupt sufletul că n-am avut să le dau… Săracii…or fi prins și ei o ocazie acolo, ȋn Mall. Probabil li se păruse baia ȋncăpătoare și confortabilă. Și eu am fost bariera din calea visului lor… L

Femeia-șarpe

Ȋi vezi adevărata esență cȃnd ȋși leapădă pielea, adică geaca. Am văzut o femeie de genul ăsta, care părea absolut banală, cu o geacă stil Baba Dochia, dar cȃnd a ieșit din cabina de probă au ieșit la iveală niște mȃndrețe de silicoane și un tatuaj foarte bine realizat.

O altă varietate a femeii-șarpe e și stripteusa deghizată ȋn mămică. N-ai zice la prima vedere, dar cȃnd o vezi ȋn rochie scurtă…se schimbă totul.

Omu-pachet

E un pachet de pachete de mușchi. Ȋn general e la vȃnătoare de tricouri mulate, așa că oferă-i cȃt mai multe și pune-i la dispoziție o oglindă maaaare, cȃt pentru toți mușchii 😀

Spionul descoperit

La prima vedere, pare un om antisocial. Ai senzația că orice gest de-al tău, indiferent ce exprimă, are un puternic efect anxios asupra lui. Lasă-l…Mai bine prefă-te că nici nu-l observi. E un spion și, dacă simte că l-ai descoperit, intră ȋn panică, din cauză că nu a fost antrenat suficient.

Dacă mă gȃndesc bine, mai sunt și alții. Cred că am să revin la subiectul ăsta și altă dată.

Reclame

aprilie 12, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , ,

2 comentarii »

  1. Sigur mai sunt si altii, o continuare nu ar strica 🙂

    Comentariu de pasiivorbelor | aprilie 13, 2010 | Răspunde

  2. O sa urmeze…Oamenii, priviti ca si consumatori, sunt foarte interesanti 😀

    Comentariu de ramificat | aprilie 13, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: